Metaalbewerkingsmachines
fr

Over Welda-Machinery

Alles wat u wenst.

Welda. Ooit begonnen in een rijhuis met de kelder als stockageruimte, nu een volwaardige leverancier van lastechnologie, gereedschappen en machines met meer dan 30.000 artikelreferenties en 150 vaste gerenommeerde leveranciers.. We zorgen ervoor dat jij als onze klant centraal staat en dit met een gerichte klanttevredenheid.

Missie & visie

Een missie is waarvoor we staan, een visie waarvoor we gaan.

De toekomst van Welda-Machinery gebeurt niet zomaar, die maken we. En daar heb je een visie voor nodig: een ambitieus, brutaal en origineel beeld van de toekomst. Het gat in de markt, zogezegd.

Missie

Het is de missie van Welda-Machinery een toonaangevende speler te zijn op het gebied van lasbenodigdheden, machines en gereedschappen in de las- en metaalverwerkende industrie. Deze missie is gebaseerd op 3 pijlers:

 • kwalitatieve en efficëntie-verhogende goederen en diensten
 • Ondersteuning en advies verlenen met de nodige vakkennis
 • Service die boven de verwachting van de klant uitstijgt
Kortom, door investeringen in kwalitatieve en efficëntie-verhogende goederen aan te moedigen en hierbij onze klanten ondersteuning en advies te verlenen die boven hun verwachtingen uitstijgt, waarborgen wij een hoger rendement en stimuleren wij hierdoor rechtstreeks de economie.

Visie

Door een continue doorlichting van de metaalbewerkingsmarkt naar vernieuwende technologieën en het uitoefenen en bijscholen van de noodzakelijke vaardigheden willen wij onze professionele klanten begeleiden bij het maken van de juiste keuze.

Onze waarden

Dit nemen we bij elke beslissing graag mee:

  Duurzame relatie
Onze partners kansen bieden om te groeien en zichzelf te ontwikkelen, alsook een duurzame relatie met hen opbouwen.

  Trots
Uitsluitend producten verkopen waar wijzelf in geloven en waar we trots op zijn.

  Respect
Elkaar respecteren en samen resultaten boeken.

  Eerlijkheid
Integriteit, eerlijkheid, vertrouwen en openheid dragen wij hoog in het vaandel.

  Gezondheid
Continue groei en verbetering garanderen en onze financiële positie gezond houden.

  Milieu
Ons ertoe verbinden om op een duurzame manier te ondernemen en hierbij zorg te dragen voor het milieu en onze natuurlijke rijkdommen.

Onze waarden als zijnde Welda-Machinery worden gedragen door al onze samenwerkers. Het geheel leeft als een cultuur binnen ons bedrijf en kom je bij elke actie dat wij als Welda-Machinery ondernemen steeds opnieuw terug tegen.
Het geheel aan waarden houdt onze visie scherp. Zo wordt elke beslissing onderworpen aan elk van deze waarden.

Onze geschiedenis

We gaan steeds verder!

 • 1967

  De firma Welda bvba werd op 6 januari 1968 opgericht door Dhr. Raf Van Leeuwe (+2008) en zijn echtgenote Mevr. Robberechts. De concentratie zat initieel enkel op de productie en verkoop van laselectroden welke werden opgeslagen in de kelder van een rijwoning te Sint-Amandsberg (Gent).

 • 1974

  In 1974 werd er beslist om een opslagruimte van 500m² bij te kopen langs de Antwerpsesteenweg te Oostakker. Door de groei van het bedrijf en de steeds stijgende vraag naar algemene producten gerelateerd aan het lassen, werd er beslist om het gamma uit te breiden naar lastoestellen, lasschermen, enz.

 • 1980

  Al vlug specialiseerde Welda zich als lastoeleveringsbedrijf waardoor in 1980 werd besloten om een nieuwbouw van 700m² langs de R4 te bouwen waarbinnen enkele lastoestellen tentoongesteld staan. Om haar klanten nog beter van dienst te zijn startte Welda eveneens met de verkoop van handgereedschappen, hogedrukreinigers, compressoren, enz.

 • 1987

  Door deze uitbreiding van nieuwe producten diende de opslagcapaciteit van Welda ook te groeien en werden de initiële 2 aparte gebouwen in 1987 verbonden door een gebouw van 700m².

 • 1997

  Vervolgens werd er in 1997 geopteerd voor een nieuw magazijn met rolbrug van 3,2 ton. Hierdoor kon Welda de eerste steen leggen aan het later opgerichte zusterbedrijf Welda Machinery nv (°2008)

 • 2000

  In het jaar 2000 barste Welda uit zijn voegen. De toenmalige 2800m² bebouwde bedrijfsoppervlakte samen met de steeds groter wordende machines met CNC sturingen smeekten om een groei. Daarop richtte Welda in het jaar 2000 een aanpalende nieuwbouw van 2200m² oppervlakte en een hoogte van 10m op. Dit gebouw was noodzakelijk voor de opslag van materiaal, herstellingen van machines en een showroom voor alle grotere metaalbewerkingsmachines. Hiervoor werden de toonzalen en opslagmagazijnen uitgerust met 2 rolbruggen van 10 ton en 2 rolbruggen van 5 ton.

 • 2010

  Vervolgens werd in 2010 gekozen voor een nieuwe ingang gecombineerd met een complete heropbouw van de winkelruimte voor gereedschappen. Hierdoor kregen de klanten kregen de klanten een andere productervaring en was er ruimte gecreëerd voor de klant het product dichter bij elkander te brengen.

 • 2012

  In 2012, twee jaar na aanvang, werd dit geheel afgewerkt met een uitbreiding van 500m² aan winkelruimte.

Intussen groeide Welda samen met Welda Machinery uit tot een algemene leverancier in lasapparatuur, machines en gereedschappen van de beste prijs-/kwaliteitsverhouding. De bedrijven hebben ondertussen een gezamenlijke totale bebouwde oppervlakte van 6000m².

Ons assortiment

Grote voorraad in eigen beheer.

Bij Welda-Machinery staat een snelle levering van uw bestelde goederen centraal. Wij houden daarom een zeer grote voorraad en groeien samen met onze klanten. Hierdoor kan de klant zijn energie investeren in de groei van eigen onderneming en zorgen wij ervoor dat zijn groei ononderbroken verder gezet kan worden. Zelfs het op voorraad houden van klantspecifieke producten kan bij Welda in overleg met de klant gebeuren.

De beste merken onder één dak.

Ben u opzoek naar een premium merk? Veel kans dat het merk deel uitmaakt van onze meer dan 150 verschillende topmerken in de las-, gereedschap- en machinebranche. Wij onderhouden dagelijks contacten met alle spelers binnen de markt om zo steeds vooruitstrevend te blijven.

Bekijk onze merken

Directe ingebruikname.

Mede door de grote voorraad kan je éér dan 90% van de bestelde artikelen onmiddellijk uit stock meenemen uit onze fysieke winkel.

Wederverkoop.

Daarnaast werkt Welda-Machinery samen met een groot aantal collega's binnen de markt. Zo is welda importeur en/of fabrieksagent van heel wat vooraanstaande merken. Heeft u als klant een geprefereerde leverancier, maar deze kan een product niet verkopen in België? Laat hem dan even contact opnemen met onze verkoopdienst. Dan zorgen wij ervoor dat u als eindklant toch tevreden met een superieur product aan het werk kan gaan.

Press kit

Ons logo in alle formaten.

Download ons logo als .tif, .pdf, .png, .eps, .ai.
Alles netjes verpakt als ZIP, klaar voor gebruik.

Nog vragen?

Contacteer onze klantendienst, wij staan voor je klaar!

Van maandag t.e.m. vrijdag, tijdens de kantooruren

 info@welda-machinery.be  09 355 74 26

 • Grand assortiment - livraison immédiate
 • Consultants spécialisés
 • Education et formation
 • Propre département technique
 • Marques de prime